Glazen wand

Glazen wanden als scheiding

Glazen wanden hebben hun plaatsje veroverd in de moderne interieurinrichting. Door hun stijlvolle kenmerken vallen ze in de smaak bij vele mensen, ongeacht hun persoonlijke voorkeur. Mogelijk is de reden hiervoor dat ze op verscheidene manieren aan te passen en af te werken zijn, zodat ze in elke stijl passen, traditioneel of modern.

Glazen wanden worden vaak gebruikt als afscheiding van bijvoorbeeld verschillende kantoorruimtes. Dit is niet toevallig: De doorzichtige aard van glazen wanden zorgt er voor dat de ruimtes groter lijken dan ze effectief zijn. Ook geeft een ruimte met veel lichtinval een meer 'opgewekte' sfeer dan een donkere kamer.

Types glazen wanden

Glazen wanden zijn net als de meeste glasconstructies in verschillende variaties verkrijgbaar. De meeste glazen wanden zijn echter gemaakt uit veiligheidsglas (meestal gehard glas). Dit omdat dit type glazen wand niet in scherven uiteenvalt, maar in geval van een ongeluk breekt in vele ongevaarlijke glasbolletjes. Door de geharde aard van glazen wanden breken ze ook veel minder snel dan enkel glas.

Glazen wanden zijn ook op verschillende manieren af te werken. Zo kan er geopteerd worden voor mat glas, of zelfs figuurglas. Op die manier kunnen de glazen wanden op iedere mogelijke manier gepersonaliseerd worden.

Interessante artikels: